Credit Prima Casa. Bani mai putin pentru 2018

credite-prima-casa

Credit Prima Casa, bani tot mai putini. Bugetul alocat pentru programul Prima Casa in 2018 este cu 25% mai mic decat anul trecut. Astfel numai 17.000 de romani vor putea cumpara o locuinta prin acest program.

Prima casa va avea un buget de 2 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca suma alocata de banci pentru credite va fi circa 4 miliarde de lei. In 2017, cand bugetul alocat a fost de 2.67 mld lei, peste 21.000 de romani si putut achizitiona o locuinta cu ajutorul de la stat. Valoarea totala a garantiilor acordate a fost, la finalul lunii octombrie, de1,9 miliarde de lei, potrivit datelor oferite de Ministerul de Finante.

Programul guvernamental prin care se acorda credit Prima Casa a fost in ultimii ani cel mai im­por­tant pilon pe seg­mentul creditarii ipo­tecare. Imprumuturile acordate de banci au insumat peste 8 mld. euro.

In aceste conditii, in care bugetul alocat acestui tip de creditare este mai redus, cei ce isi doresc sa obtina un credit Prima Casa ar trebui sa inceapa deja sa faca demersurile necesare. Cea mai indicata alegere ar fi o firma de consultanta financiar bancara care sa parcurga rapid pasii necesari intocmirii dosarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.