Creditarea, un mod de economisire a banilor

creditarea un mod de economisire

Creditarea poate fi o modalitate de economisire a banilor. Suna ciudat, insa daca stam sa ne gandim pe ce “nimicuri” se duc banii familiei, o sa realizam ca un credit bancar inseamna de fapt o cheltuaiala beneficica.

De ce spun asta. Probabil nu de putine ori ti-ai spus ca vrei sa faci economii dar nu stii de unde sa incepi. Si cea mai buna varianta de economisire ar fi verificarea periodica a cheltuielilor. Dar cum poti tine in frau aceste cheltuieli. Pai se ne gandim. Ai o suma de bani (venitul familiei) pe care o vei imparti in cheltuieli exacte (abonamente, rate etc) si cheltuieli fluctuante (excursii, mancare, timp liber).

In zona cheltuielilor exacte vor intra si creditele bancare, indiferent de tipul acestora. Adica rata unui credit pentru locuinte inseamna o suma de bani pe care tu stii deja ca trebuie sa o ai la data scadenta. Apoi suma care iti va ramane din venitul familiei o poti lasa pentru cheltuielile nepravazute sau care fluctueaza de la luna la luna. Daca nu ai avea niciun credit si te-ai gandi ca vrei sa economisesti o suma de bani pentru viitoarea locuinta, putin probabil sa pui la pusculita, in fiecare luna, suma la care te-ai gandit. Nefiind constrans de plata unei rate, vei avea tendinta sa “sari” peste in anumite luni.

Si iata, cum rata unui credit devine un mod de a economisi in mod real si benefic sumele de bani de care dispui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.