Credite Prima Casa. Care sunt bancile care mai dispun de fonduri pentru acest program

Posibilitatea achizitionarii unei locuinte prin Programul Prima Casa continua si in acest an. Dupa adoptarea legii darii in plata, majoritatea bancilor au anuntat ca au epuizat banii destinati acestui program si se asteapta o redistribuire a fondurilor.

CREDITE PRIMA CASA. AFLA CARE SUNT BANCILE CARE MAI DISPUN DE FONDURI

Daca majoritatea institutiilor bancare asteapta acum redistribuirea fondurilor pentru credite Prima Casa, in piata au mai ramas doar cateva banci care inca mai dispun de fonduri. Cererea este foarte mare iar epuizarea acestora este doar o chestiune de timp.

Clientii au inteles ca banii pentru creditele Prima Casa sunt mai putini fata de anul trecut, iar disputele privind legea Darii in plata au accelerat interesul pentru contractarea unui astfel de imprumut.

Potrivit datelor FNGCIMM, peste 450 de dosare pentru credite Prima Casa, ajung la analiza in fiecare zi. In acest ritm fondurile se diminueaza semnificativ.

credit-prima-casa

Conform prevederilor legale, “FNGCIMM este autorizat sa evalueze cel putin trimestrial modul de utilizare de catre finantatori a plafoanelor alocate si sa efectueze realocari intre finantatori in functie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate”.

Guvernul a anuntat recent ca nu intenţioneaza, momentan, sa suplimenteze fondurile destinate acestui program. In 2015, romanii au beneficiat de putin peste 30.000 de imprumuturi Prima Casa, in valoare totala de 2,52 miliarde de lei. Daca vor fi sau nu suplimentate fondurile, probabil vom afla in curand.

Consultantii nostri te ajuta sa dipsui de credite Prima Casa. Afla care sunt bancile care mai au inca fonduri din destinate acestui tip de imprumut. Best Credit Adviser – partenerul tau in relatia cu banca.