Imprumuturi rapide. De ce avem nevoie de creditare
Activitatea de creditare are la baza, ca o conditie esentiala: increderea intre cele doua parti.

 

Daca imprumuti bani de la o cunostinta, de la un prieten, acesta iti acorda suma respectiva avand incredere ca dupa un anumit timp ii vei restitui. Asta in cazul in care ai nevoie de imprumuturi rapide cu sume mici.

imprumuturi rapide

Dar ce faci daca ai nevoie de o suma considerabila? Prietenul poate nu are aceasta suma si chiar daca ar avea, este greu de crezut ca nu va avea un moment de sinceritate in care sa se gandeasca ca una este sa iti imprumute 2000 lei sau 1000 lei si alta este situatia daca iti va imprumuta 20.000 – 30.000 de euro. Cum ai putea tu sa ii garantezi ca dupa o perioada stabilita de comun acord, ii vei inapoi suma imprumutata?

Aici intervine rolul bancii, care iti acorda credit pe baza unor factori de analiza precum salariul, perioada de angajare, venitul familiei, timpul de rambursare samd. In functie de suma imprumutata banca iti va cere sau nu si alte garantii precum bunul cumparat (de exemplu atoturismul in cazul unui credit auto, sau locuinta pe care o achizitionezi in cazul unor credite pentru locuinte). In cazul unor imprumuturi rapide, banca nu cere garantie suplimentara. Aici garantia o reprezinta salariul tau si veniturile familiei.

IMPRUMUTURI RAPIDE. CUM LE GESTIONAM

In functie de analiza dosarului pentru acordarea unor imprumuturi rapide, banca iti va pune la dispozitie o suma de bani, o line de credit, pe care tu o poti cheltui cum iti doresti fara a justifica in vreun fel destinatia banilor. Suma imprumutata poate fi si sub forma unui credit card de cumparaturi sau poate fi o suma de pana la 10.000 de euro. In functie de ofertele bancilor liniile de credit pot fi acordate fara dobanda daca sumele imprumutate sunt inapoiate intr-o perioada prestabilita, in decursul unui numar de luni sau cu dobanda daca perioada de gratie este depasita. Aceasta difera de la banca la banca si poate fi de pana la 12 luni.

Gestionarea unor imprumuturi rapide

Pentru a evita situatiile neplacute in care veti constata ca sumele datorate sunt greu de acoperit, depasind clar veniturile dumneavoastra, este important sa tineti sub control si sa gestionati corect creditul. Astfel banca va da posibilitatea sa verificati soldul contului prin extrasele de cont eimise, la ghiseul bancii unde puteti cere informatii sau prin sistemele de online banking.

In final, nu uitati: Imprumuturi rapide eficiente doar printr-o gestionare corecta a creditelor accesate.